Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Francul elveţian a scăzut miercuri în raport cu moneda naţională, la 3,7516 lei

A- A A+
Francul elveţian a scăzut miercuri în raport cu moneda naţională, la 3,7516 lei

Banca Naţională a României (BNR) a afişat miercuri un curs de referinţă de 3,7516 lei pentru un franc elveţian, cu 5 bani mai mic faţă de nivelul de 3,7993 lei din şedinţa anterioară.

Francul elveţian a depăşit săptămâna trecută pentru prima dată pragul de 4 lei, atingând joi un maxim istoric de 4,0898 lei/franc elveţian.

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a anunţat miercuri că va continua măsurile pentru stoparea apecierii francului elveţian prin creşterea lichidităţii pe piaţa monetară şi prin majorarea depozitelor la vedere ale băncilor de la 120 miliarde franci elveţieni la 200 miliarde franci elveţieni.

Decizia de majorare a depozitelor bancare la vedere a fost luată la o săptămână de la extinderea acestora de la 80 de miliarde de franci elveţieni la 120 de miliarde de franci elveţieni.

„Măsurile luate până acum de Banca Naţională a Elveţiei împotriva aprecierii francului elveţian au un impact. Cu toate acestea, francul rămâne la un nivel supraevaluat. Prin urmare, SNB a decis să extindă din nou, în mod semnificativ, oferta de lichiditate pe piaţa monetară de franci elveţieni”, se arată într-un comunicat al SNB.

De asemenea, SNB a anunţat că, dacă va fi necesar, va lua noi măsuri.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails