Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Franks: Creşterea economică trebuie să fie resimţită de populaţie, dar cu riscuri cât mai mici

A- A A+
Franks: Creşterea economică trebuie să fie resimţită de populaţie, dar cu riscuri cât mai mici

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat joi în debutul unei întâlniri cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, că rostul unei creşteri economice este de a fi resimiţită de către populaţie,dar acest lucru trebuie să se întâmple în România doar cu menţinerea unor riscuri scăzute.

„Vedem situaţia economică la nivel mondial şi înţelegem perspectiva relativă de redresare, dar, cum ştiţi, avem problemele în combaterea crizei care pot afecta creşterea (economică, n.r.): ameninţări din SUA şi din alte părţi ale Europei. Cuvântul cheie pentru România este deci acela de a ţine aceste riscuri cât mai jos posibil, de a menţine redresarea economică”, a spus Franks.

„E plăcut să vezi redresarea, dar vrem să vedem o creştere economică susţinută, pentru că numai cu o creştere la nivelul populaţiei (resimţită de populaţie, n.r.) bunăstarea populaţiei va creşte semnificativ. Nu are niciun sens să ai creştere economică dacă nu e simţită de populaţie”, a completat şeful misiunii FMI la Bucureşti.

De asemenea, el i-a spus preşedintelui Senatului că susţine ideea lansată de acesta pentru conturarea unui pact politic care să convină asupra unor proiecte naţionate prioritate de investiţii. „Îmi place ideea dvs. de a găsi un acord a spectrului politic pentru a susţine proiecte de invetiţii şi iniţiative pe care le considerăm cu toţii ca fiind în interesul ţării”, a mai spus Franks.

Anterior, Geoană i-a invocat oficialului FMI ideea ajungerii la un pact politic pentru susţinerea a „20 de proiecte majore de investiţii la nivel naţional”, care să fie continuate de orice putere politică. De asemenea, preşedintele Senatului a insistat asupra necesităţii stopării fenomenului cheltuielilor discreţionare ale guvernanţilor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails