Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Franks despre OUG 50: O ordonanţă nu poate rezolva problemele sistemului financiar din România

A- A A+
Franks despre OUG 50: O ordonanţă nu poate rezolva problemele sistemului financiar din România

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat luni la The Money Channel că o ordonanţă nu poate rezolva problemele sistemului financiar din România, singura cheie fiind asigurarea unei stabilităţi macroeconomice care să conducă la o reducere a dobânzilor la credite.

” Nu te poţi aştepta ca orice ordonanţă să rezolve problemele sistemului financiar din România. (…)Trebuie să avem destulă încredere în economie, astfel încât să vină în jos atât prima de risc, cât şi dobânzile. Pentru mine, cheia este să asigurăm o stabilitate macroeconomică şi asta va permite ca ratele dobânzii să fie mai mici”, a menţionat Franks.

El susţine că o legislaţie de scădere a dobânzilor nu poate fi dată când condiţiile din piaţă nu o permit. Pe de altă parte, Franks a menţionat că ceea ce vrea FMI este ca economia României să se îmbunătăţească şi nu să sprijine un Guvern anume.

„Aveţi un preşedinte, aveţi un prim-ministru…. Noi furnizăm sfaturi, sprijin economic, noi nu conducem ţara şi nu dorim acest lucru. Nu aş vrea să fiu în bocancii primului ministru. Are o sarcină mult mai dificilă decât a mea. Eu încerc să ajut ţara. Nu sprijinim un prim-ministru anume, un Guvern anume. Noi vom lucra cu orice Guvern va avea România. (…) Dacă mâine se schimbă Guvernul, vom lucra cu noul prim-ministru la fel cum am lucrat cu cel vechi, pentru că ceea ce dorim noi este ca economia României să se îmbunătăţească”, a mai spus Franks.

Sursa: NewsIn

Foto: http://2blackjack1.wordpress.com

Related Posts with Thumbnails