Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Franks (FMI): Creşterea economică a României se va menţine la 1,5%, susţinută de exporturi şi de o agricultură bună

A- A A+
Franks (FMI): Creşterea economică a României se va menţine la 1,5%, susţinută de exporturi şi de o agricultură bună

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, Jeffrey Franks, a anunţat că pentru 2011 se anticipează o creştere economică de 1,5%, în timp ce pentru 2012 perspectivele s-au înrăutăţit. Creşterea economică preconizată pentru anul viitor va fi între 1,8% şi 2,3%, dacă se va realiza o mai bună absorţie a fondurilor europene.
“Mai importantă va fi menţinerea unei politici prudente. În acelaşi timp, va fi vital pentru România să-şi consolideze eforturile de absorbţie a fondurilor europene.

Majorarea cheltuielilor din fonduri europene ar putea insemna un stimul pentru economie, fără a împovăra finanţele publice. Acest lucru este cu atât mai important cu cât dificultăţile financiare vor conduce la restricţionarea cheltuielilor bugetare”, a afirmat oficialul FMI, conform Agerpres.

Şeful misiunii FMI a făcut aceste declaraţii la finalul celei de-a treia evaluări din cadrul acordului stand-by cu România, care s-a derulat la Bucureşti în perioada 25 octombrie- 7 noiembrie.

Evaluarea a fost realizată de o misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.  În cazul în care Board-ul FMI va aproba a treia evaluare, Fondul va disponibiliza pentru România o nouă tranşă de asistenţă financiară de 475 milioane euro.

Related Posts with Thumbnails