Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Grecia ar putea primi la începutul lui noiembrie opt miliarde de euro de la FMI, UE şi BCE

A- A A+
Grecia ar putea primi la începutul lui noiembrie opt miliarde de euro de la FMI, UE şi BCE

Inspectorii financiari internaţionali au declarat că au ajuns la o înţelegere cu Grecia, în privinţa reformelor care vor repune pe picioare economia elenă, urmând ca ţara să primească, la începutul lui noiembrie, opt miliarde de euro de la FMI, UE şi BCE, relatează BBC News.

Uniunea Europeană (UE), Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Centrală Europeană (BCE) au anunţat că au stabilit împreună cu autorităţile de la Atena
„politicile economice şi financiare” care să permită deblocarea următoarei tranşe din pachetul de salvare pentru Grecia.

Anunţul vine după ce troica UE-FMI-BCE a comunicat că Grecia nu va putea atinge ţintele fiscale stabilite pentru anul în curs.

„Odată ce Eurogroup (miniştrii de finanţe din zona euro, n.r.) şi Consiliul Director al FMI vor aproba concluziile celei de-a cincea evaluări, următoarea tranşă de opt miliarde euro va deveni disponibilă, cel mai probabil, la începutul lunii noiembrie”, se arată într-un comunicat.

Statele din zona euro vor contribui la ajutorul acordat Greciei cu 5,8 miliarde euro, restul de 2,2 miliarde euro venind din partea FMI.

„Succesul programului continuă să depindă de mobilizarea finanţării adecvate, atât prin implicarea sectorului privat, cât şi a sectorului de stat,” se mai arată în comunicat.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails