Grupul Energobit o poveste de succes cu energie şi electricitate


Compania clujeană Energobit Grup SA este un furnizor de soluţii complete în electricitate, fapt care presupune acoperirea în întregime a ramurilor de audit energetic, consultanţă în domeniul electro-energetic, proiectare, antreprenoriat general lucrări electrice, furnizare şi producţie de echipamente electrice, furnizare, distribuţie, telegestiune a energiei, precumşi sisteme de iluminat interior şi exterior. Firmele care alcătuiesc EnergoBitGroup integrează soluţii şi echipamente de ultimă oră şi se completează reciproc ca un puzzle, oferind sisteme complete în domeniul electro-energetic pe înaltă, medie şi joasă tensiune. Din grup fac parte companiile EnergoBit, EnergoBit Prod, Enex, EnergoBit Schreder Lighting, Energolux, EnergoBit Tavrida, EnergoEco, EnergoBit Control Systems, EnergoBit Semco Project, EnergoBit Plus, EnergoBit Bucureşti, EnergoBit Braşov, EnergoBit Bacău şi EnergoBit Constanţa, care formează o familie, reunită sub un singur nume: EnergoBitGroup.
În 2007, EnergoBit Group a finalizat noul sediu din incinta parcului industrial Tetarom I din Cluj-Napoca, investind în tehnologie şi amenajări interioare 5 milioane euro, prin care s-au dublat spaţiile de producţie şi de birouri pentru sediul central. Tot în 2007 a fost înfiinţată o nouă firmă mixtă cu compania italiană Tesar, ce are ca obiect producţia de transformatoare uscate pentru piaţa românească, o tehnologie de ultimă generaţie. Pentru 2008, investiţiile estimate în dezvoltarea acestui domeniu se cifrează la 1,5 milioane de euro. Pe partea de producţie, EnergobitProd gestionează două fabrici, investiţii green-field, la Jibou – unde se produc posturi de transformare în anvelope de beton şi de metal, dar şi celule de medie tensiune – un produs original creat şi dezvoltat de companie pentru a face faţă cerinţelor pieţei locale. Cea de-a doua fabrică, de la Cluj, dincadrul parcului industrial Tetarom I, produce tablouri electrice de joasă tensiune şi de automatizare.
În cadrul Energolux, companie specializată pe iluminat interior, grupul oferă pieţei româneşti soluţii de cea mai înaltă calitate, la pachet cu servicii de proiectare şi realizarea de sisteme de iluminat interior şi scenic. Printre clienţii care au apelat la aceste servicii se numără complexul comercial Polus Center Cluj, mari showroomuri auto din ţară, dar şi o mare parte dintre teatrele din România care beneficiază de iluminat scenic Energolux. EnergoEco oferă servicii complete de consultanţă în eficienţă energetică pentru consumatorii industriali Bucurându-se de sprijinul şi experienţa vastă a EnergoBit Group, EnergoEco lucrează împreună cu beneficiarii săi pentru reducerea consumurilor energetice, transformând pierderile de energie în câştiguri financiare. EnergoEco militează pentru aplicarea soluţiilor de creştere a eficienţei energetice şi ecologizare, prin soluţii avantajoase pentru beneficiar. EnergoBit Schreder Lighting este o subsidiară a grupului care se ocupă cu iluminatul exterior. Din portofoliul companiei fac parte lucrări de anvergură precum iluminatul centrului istoric din Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Cetatea Râşnov, Baia Mare sau stadionul CFR din Cluj-Napoca, realizat la standard UEFA, care va găzdui în sezonul viitor meciuri de Liga Campionilor. De altfel compania EnergoBit se numără printre sponsorii oficiali şi tradiţionali ai echipei clujene de fotbal.