Magazinul Central s-a modernizat şi extins printr-o investiţie de 8,3 milioane de euro


Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj transmite felicitări conducerii SC Central SA, domnului preşedinte al Consiliului de Administraţie, Marius Maier, membru al CCI Cluj, preşedinte al Comisiei de Comerţ din cadrul Camerei pentru investiţia deosebită, datorită căreia unul dintre cele mai importante puncte de reper din centrul Clujului, magazinul universal Central oferă servicii comerciale la cele mai înalte standarde, rămânând în acealşi timp simbolul oraşului.

• Centralul a câştigat peste 4000 de mp de suprafaţă comercială şi va avea cafenele şi restaurante
• Magazinul Central doreşte să rămână “un loc inima Clujului” şi nu să se transforme într-un mall
• Produsele autohtone de calitate, firmele cu blazon din România vor fi încurajate să aibă un loc în magazinul Central

Magazinul universal Central a deschis pentru public noua aripă a complexului, care creşte suprafaţa comercială cu peste 4200 de metri pătraţi. Tăierea panglincii a avut loc joi, în prezenţa dl. ing. Ştefan Dimitriu preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj a primarului Emil Boc si a Prefectului Călin Platon.
“Nu dorim să transformăm Centralul în mall, ci numai să îl adaptăm condiţiilor actuale, prin extindere, modernizare şi reabilitare” a explicat Marius Maier, preşedintele consiliului de administraţie al SC Central SA, societatea care administrează cel mai vechi complex comercial din oraş. Potrivit acestui investiţia totală se va ridica la circa 8,3 milioane de euro, în acest moment fiind finalizată în procent de 60%. Prin alipirea unei noi aripi pe întreaga înălţime a magazinului, şi alinierea clădirii la nivelul faţadei principale, Centralul va căpăta o faţă nouă şi funcţionalităţi diferite. “Vom organiza la etajul patru un food-court, care nu va avea nimic de a face cu sistemul fast-food. Chiar dacă va fi mai greu de pus în practică, am gândit acolo două linii expres, una cu produse din bucătăria românească tradiţională şi o alta cu produse din peşte, dar e un restaurant a la carte şi o cafenea de calitate”. Directorul Centralului a mai explicat că momentul finalizării extinderii, care a demarat în urmă cu mai bine de doi ani, nu este cel mai favorabil, în condiţiile actuale de recesiune, care se resimte din plin pe piaţa de retail. “Cu toate acestea, sper ca, poziţia centrală a complexului, mixul chiriaşilor, calitatea produselor să ne ajute să menţinem ritmul de creştere pe care l-am previzionat”.