Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Marii contribuabili s-ar putea reîntoarce la Cluj

A- A A+
Marii contribuabili s-ar putea reîntoarce la Cluj

Marii contribuabilii întâmpină mari dificultăţi, pentru că sunt nevoiţi să facă raportările financiare la Bucureşti şi nu în judeţul unde îşi desfăşoară activitatea economică, crede deputatul independent Mircia Giurgiu, care a înaintat o iniţiativă legislativă în acest sens.  Clujul are 113 mari contribuabili, potrivit evidenţei pe 2011 a Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.  Legea din 2005 consideră drept mari contribuabili, firmele care generează o cifră de afaceri pe an mai mare sau egală cu 70 milioane lei sau societăţile care desfăşoară activităţi specific bancare, de asigurări ori de investiţii financiare.

„Toate aceste firme au cheltuieli de resurse suplimentare, deoarece trebuie să-şi trimită reprezentanţi în delegaţie la Bucureşti pentru raportările financiare. În loc să le îngreunăm situaţia, ar trebui să-i sprijinim, iar prin decizia de descentralizare procesul este mult mai simplificat. Momentan s-a creat o sincopă între Bucureşti şi Cluj”, a precizat pentru Gazeta Afacerilor deputatul clujean. Mircea Giurgiu a mai spus că aceaste greutăţi birocratice afectează mediul de afaceri local. Prin descentralizarea propusă banii din contribuţii nu vor reveni integral la bugetul local, ci o parte vor merge tot către centru.

Giugiu este de părere că alte măsuri de ajutor pentru dezvoltarea antreprenoriatului ar fi: scăderea contribuţiilor sociale plătite de angajator, scăderea TVA-ului şi impozitului pe profit, cât şi introducerea unei indemnizaţii speciale pentru firmele care angajează şomeri, astfel încât restul de ajutor de şomaj de care ar fi beneficiat persoana, dacă nu ar fi fost angajată, să revină angajatorului.

Related Posts with Thumbnails