Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Marile companii petroliere sancţionate cu amenzi de 3% din cifra de afaceri

A- A A+
Marile companii petroliere sancţionate cu amenzi de 3% din cifra de afaceri

Consiliului Concurenţei a sancţionat principalele companii petroliere din România cu amenzi de până la 3% din cifrele de afaceri realizate în anul 2010, în urma unei investigaţii derulate pe piaţa carburanţilor, au declarat pentru www.mediafax.ro surse apropiate situaţiei.

Ancheta demarată de Consiliul Concurenţei a vizat mari companii precum OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip şi Lukoil, suspectate că ar fi încheiat o înţelegere în anul 2008 în urma căreia urmau să retragă de pe piaţă un anumit sortiment de benzină. Rezultatul investigaţiilor urmează să fie făcut public astăzi, 10 ianurie, într-o conferinţă de presă.

Acţiunile OMV şi Rompetrol au fost suspendate de la bursă

Acţiunile companiilor petroliere OMV Petrom (SNP) şi Rompetrol Rafinare (RRC) au fost suspendate de la tranzacţionare la BVB, după ce reprezentanţii Consiliului Concurenţei au anunţat că autoritatea va prezenta marţi, 10 ianuarie într-o conferinţă de presă, concluziile investigaţiei pe piaţa carburanţilor.

„Atunci când informaţia va fi transparentă pentru toţi investitoii din piaţă, vom realua tranzacţionarea pentru aceste titluri”, a declarat pentru www.mediafax.ro Alin Barbu, directorul general al BVB.

Titlurile au fost suspendate la începutul şedinţei conform unui articol care prevede menţinerea unei pieţe ordonate şi asigurarea accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi.

Related Posts with Thumbnails