Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ministerul Finanțelor Publice, instituția publică cea mai transparentă

A- A A+

Ministerul Finanțelor Publice, instituția publică cea mai transparentă

Ministerul Finanțelor Publice este în continuare cea mai transparentă instituție publică, potrivit unei monitorizări realizate de Academia de Advocacy. Concluziile arată că Ministerul Finanțelor Publice a supus dezbaterii publice toate proiectele de acte normative inițiate.

Cele 64 de acte normative publicate în perioada monitorizată au stârnit un mare interes, dovadă fiind cele 846 de opinii primite. Rezultatul este unul îmbucurător în condițiile în care 78% din totalul proiectelor de acte normative supuse consultării publice nu au înregistrat nicio opinie scrisă.

Cercetarea ”Consultarea publica sub lupă – M-am decis să mă implic” realizată în perioada februarie – octombrie 2015, a avut ca obiectiv modul în care autoritățile și instituțiile publice aplică prevederile Legii nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică în România, precum și modul în care instituțiile publice respectă dreptul constituțional al cetățenilor de a primi informații de interes public.

La monitorizare au participat atât membri ai structurilor organizate ale societății civile, precum și cetățeni activi și implicați, beneficiari direcți ai acestui proiect.

http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/transparenta-decizionala–in-concret-402235

http://advocacy.ro/sites/advocacy.ro/files/files/article/2015-12/rezultatele_cercetarii_aplicarii_l52_din_2003_-_perioada_feb-oct_2015.pdf

Sursa:
Biroul de presă
Ministerul Finanţelor Publice
Tel./fax: 021/319.97.35

Related Posts with Thumbnails