Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

MTI a semnat contractul de intermediere pentru vânzarea la bursă a 20% din acţiunile TAROM

A- A A+
MTI a semnat contractul de intermediere pentru vânzarea la bursă a 20% din acţiunile TAROM

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a semnat cu asocierea S.S.I.F. Carpatica Invest şi S.S.I.F. Swiss Capital contractul pentru intermedierea ofertei publice secundare de vânzare a 20% din pachetul de acţiuni al companiei aeriene TAROM, a anunţat vineri MTI.

„Oferta câştigătoare, respectiv comisionul de intermediere, este de 1,99% din valoarea totala a tranzacţiei cu acţiuni Tarom. Pachetul de acţiuni emise de TAROM  reprezintă 20% din capitalul social al acestei societăţi comerciale şi va fi lansat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Intermediarul a fost selectat în condiţiile în care, pe parcursul derulării procesului de selecţie, acesta a redus nivelul ofertei financiare (comisionul de intermediere) cu mai mult de 50%. În perioada imediat următoare vor fi demarate serviciile financiare şi de consultanţă necesare pregătirii, derulării şi închiderii cu succes a ofertei publice”, se arată într-un comunicat al MTI.

Consulantul va elabora prospectul preliminar de ofertă publică în termen de 50 de zile de la primirea informaţiilor, raportul de Book – building va fi elaborat în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a contractului, iar oferta publică va fi finalizată în trermen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a contractului.

TAROM a avut în primele şase luni venituri totale de 571,2 milioane lei, în timp ce cheltuielile au fost de 728,9 milioane lei, mai mici cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul pasagerilor transportaţi în primul semestru de operatorul aerian s-a redus cu 2,5% la circa 970.000, faţă de ianuarie-iunie 2010, în condiţiile unui grad de încărcare mai redus al avioanelor, compania estimând pentru 2011 un total de 2,4 milioane de pasageri.

În 2010, pierderile TAROM s-au ridicat la circa 332 milioane lei, după ce în 2009 a înregistrat un rezultat negativ de circa 234 milioane lei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails