Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Noua lege privind taxa auto intră în vigoare în 2012

A- A A+
Noua lege privind taxa auto intră în vigoare în 2012

Noua lege privind taxa auto, care prevede o reducere acesteia cu până la 25%, va intra în vigoare în 2012, după promulgarea ei de către preşedintele României şi publicarea în Monitorul Oficial, informează reprezentanţii Ministerului Mediului.

Actul normativ dă posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.

Taxa de poluare va fi plătită o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în România sau  în străinătate, cât şi pentru cele înmatriculate înainte de 2007 pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă, prevede acelaşi act normativ.

Pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitată la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, în cazul înstrăinării acestora, după intrarea în vigoare a legii.

Modalitatea de calcul a taxei este unitară pentru toate situaţiile în care aceasta se achită. Aceasta se calculează pe baza unor criterii obiective (tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisia de CO2 şi norma de poluare), luând în considerare şi deprecierea autoturismului.

Statul va încasa anual în urma aplicării noii variante a taxei de poluare peste 330 de milioane de lei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails