Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 11% în primul semestru, la 35.531de unităţi

A- A A+
Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 11% în primul semestru, la 35.531de unităţi

Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 11% în primele şase luni faţă de întreg anul 2010, la 35.531 de unităţi, avansul estimat pentru acest an urmând să fie de peste 20%, potrivit unui comunicat transmis joi de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO).

Circa 4.500 de autovehicule, reprezentând 14% din înmatriculările de autovehicule şi LCV, au fost achiziţionate în leasing operaţional în primele şase luni, în creştere cu peste 40% faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte structura serviciilor solicitate, în prima parte a acestui an au dominat în continuare serviciile complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu 67,9% din total, ponderea fiind în scădere cu două procente faţă de 2010. Pe următoarele locuri se află serviciul de management de flote (22,8%) şi leasing operaţional (exclusiv finanţare) 9,9%, pondere uşor mai ridicată faţă de 7,2% cât era în 2010, se arată în comunicat.

La nivelul asociaţiei, care reprezintă 87% din piaţă, în primele şase luni ale anului contractele ‘full service’ au reprezentat 55% din portofoliu, 40% au fost contracte de ‘fleet management only’, iar restul net operating lease (fără servicii). Potrivit ASLO, estimarea de creştere a pieţei de leasing operaţional s-a modificat în sens crescător pentru acest an, la peste 20%, iar cifra de afaceri ar urma să avanseze cu cel puţin 25%, la peste 250 milioane euro.

„De la lansarea sa, Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a crescut cu 50% şi există în continuare cereri de aderare, astfel că acoperirea pieţei de leasing operaţional a crescut la 87% iar numărul de membri la 11. Există de asemenea trei membri candidaţi ce urmează a fi validaţi la următoarea adunare generală. Până la finele anului 2011, ASLO îşi propune, conform obiectivelor sale, să reunească toţi jucătorii serioşi şi reprezentativi ai pieţei şi să organizeze primul eveniment de promovare a concepului de lesing operaţional”, se arată în comunicat.

Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO) a fost înfiinţată în martie 2011 şi este o asociaţie profesională, neguvernamentală, non-profit şi apolitică. ASLO are ca membri fondatori companiile de leasing operaţional: ALD Automotive SRL, Arval Service Lease România SRL, Dirent Group SA, Fleet Management Services SRL, LeasePlan România SRL, Porsche Mobility SRL.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails