Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Proiect: şomaj de 90 de zile pentru disponibilizaţii de la Mechel Câmpia Turzii

A- A A+
Proiect: şomaj de 90 de zile pentru disponibilizaţii de la Mechel Câmpia Turzii

Şomerii proveniţi din disponibilizări ar putea beneficia de trei luni suplimentare de ajutor de şomaj, potrivit unui proiect de lege al deputatului independent Mircia Giurgiu. Efectele unei astfel de legi ar putea fi benefice şi pentru angajaţii de la Mechel Câmpia Turzii, care sunt în pericol să devină şomeri în următoarele luni.

Deputatul clujean va adresa o interpelare primului ministru prin care îi va cere să se implice în rezolvarea situaţiei de la Mechel. „Am pregătit o interpelare pe care o depun luni şi o adresez primului ministru Victor Ponta în care îi solicit să se implice, îi prezentăm situaţia. E vorba de 25.000 de oameni în Câmpia Turzii, zonă monoindustrială, unde efectiv n-o să mai aibă ce să facă.

Tot legat de Câmpia Turzii, am depus un proiect de lege prin care vrem să îi ajutăm pe salariaţii care vor fi disponibilizaţi pe o anumită perioadă, să crească perioada de şomaj la 90 de zile şi să poată fi reîncadraţi sperăm noi pe urmă”, a declarat Giurgiu.

Conducerea combinatului a anunţat în repetate rânduri că aproape 800 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, rămânând numai 250 de angajaţi.

Sursa : City News

Related Posts with Thumbnails