Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România a transmis CE cereri de rambursare în valoare de 43 de milioane de euro

A- A A+
România a transmis CE cereri de rambursare în valoare de 43 de milioane de euro

România a transmis Comisiei Europene cereri de rambursare în valoare de 43 de milioane de euro, după deblocarea Axei prioritare 2, a declarat, marți, ministrul afacerilor europene, Leonard Orban.

„În momentul de faţă, imediat după ce a fost deblocată Axa prioritară 2, am putut transmite Comisiei Europene cereri de rambursare în valoare de 43 de milioane de euro şi CE ne-a comunicat ieri (n.r.-luni) că au şi aprobat aceste cereri de rambursare”, a declarat ministrul Leonard Orban.

„Pentru restul programelor avem pregătite cereri de rambursare de aproximativ 470 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o sumă importantă, având în vedere situaţia în care ne aflăm în ceea ce priveşte rata de absorbţie a fondurilor comunitare. Şi tocmai de aceea sperăm că vom avea acest accept de la CE cât mai repede posibil, dacă e posibil, chiar mâine (miercuri – n.r.), urmând să transmitem cererile de rambursare şi, dacă e posibil, să primim deja aprobarea şi să fie transferaţi aceşti bani în cursul acestui an”, a mai spus ministrul afacerilor europene.

Leonard Orban a explicat că s-au aplicat corecții la fondurile deblocate.

„Am zis 5-6 sute de milioane, dar acestor cifre le-au fost aplicate nişte corecţii în urma negocierilor pe care autoritatea de audit le-a avut cu autorităţile de management”, a spus oficialul român, referindu-se la o declaraţie anterioară deblocării fondurilor în care menţiona că este vorba despre 600 de milioane de euro.

Ministrul Leonard Orban declara, la 13 decembrie, că deblocarea programelor se va face gradual. Dacă vor fi deblocate toate programele, este vorba de deblocarea a minim 600 de milioane de euro, spunea oficialul român. După anunțul de deblocare a Axei 2, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a declarat că facturile de aproximativ 200 de milioane de euro ar putea fi decontate până la sfârșitul acestui an.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails