Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România ar putea primi 360 milioane euro de la Banca Mondială până la sfârşitul lunii octombrie

A- A A+
România ar putea primi 360 milioane euro de la Banca Mondială până la sfârşitul lunii octombrie

România ar putea primi o tranşă de 360 milioane de euro de la Banca Mondială (BM) până la finalul lunii octombrie, ca parte a împrumutului încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Uniunea Europeană şi alte instituţii financiare, potrivit unui oficial al băncii, citat de Bloomberg.

Ministerul de Finanţe şi o echipă a Băncii Mondiale negociază ultimele detalii pentru eliberarea fondurilor şi le vor prezenta conducerii băncii până la 19 octombrie, a declarat pentru Bloomberg Fancois Rantrua, country manager al BM. Acordarea banilor depinde de aprobarea de către Parlament a modificărilor din sistemul de pensii şi introducerea coplăţii la asigurările de sănătate, a mai spus oficialul.

România a agreat anul trecut un pachet de asistenţă financiară pe doi ani de aproape 20 miliarde euro cu FMI, Comisia Europeană (CE), Banca Mondială şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în principal pentru finanţarea deficitului bugetar şi a rezervei valutare a BNR.

România a primit până în prezent 10,7 miliarde euro de la FMI, 2,5 miliarde euro de la Comisia Europeană şi 300 milioane euro de la Banca Mondială.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.bloombiz.ro

Related Posts with Thumbnails