Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România ocupă locul 67 în topul celor mai competitive ţări din lume

A- A A+
România ocupă locul 67 în topul celor mai competitive ţări din lume

România se situează pe locul 67 în topul celor mai competitive ţări din lume, publicat de Forumul Economic Mondial, în coborâre cu trei locuri faţă de anul trecut, scorul general obţinut de ţara noastră fiind de 4,16 puncte, din şapte posibile, informează The Money Channel.

Înaintea României se situează ţări precum Barbados, pe locul 43, Muntenegru pe 49, Ungaria pe 52, Azerbaidjan pe 57, Slovacia pe 60 sau Rusia pe 63, dar stă mai bine decât Letonia, care se află pe poziţia 70, Bulgaria, pe 71, Grecia pe 83 sau Ucraina pe 89.

Cel mai competitiv stat din lume rămîne Elveţia, cu un scor de 5,63 de puncte, în timp ce Statele Unite au căzut de pe locul doi pe patru. În acelaşi timp, Suedia a urcat pe poziţia a doua, fiind urmată de Singapore. În clasamentul celor mai competitive 10 state ale lumii mai intră, în ordine, Germania, Japonia, Finlanda, Olanda, Danemarca şi Canada.

Raportul Competitivităţii Globale 2010-2011 a fost publicat de Forumul Economic Mondial, o organizaţie creată la începutul anilor 70 şi care a funcţionat până în 1987 sub titulatura de Forumul pentru Managementul European. Organizaţia s-a bazat pe un sistem de parteneriat încheiat cu mai multe firme, aşa-numitele 1.000 de companii de prim rang din lume.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.scoala-japoneza.ro

Related Posts with Thumbnails