Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

România va primi 1,2 miliarde euro de la Uniunea Europeană până la sfârşitul lunii septembrie

A- A A+
România va primi 1,2 miliarde euro de la Uniunea Europeană până la sfârşitul lunii septembrie

Uniunea Europeană va vira României 1,2 miliarde euro până la sfârşitul lunii septembrie, în cadrul acordului încheiat în 2009, în condiţiile în care Comisia Europeană a împrumutat din piaţă suma necesară finanţării României, a declarat joi directorul Erste Asset Management, Nicoleta Albu.

„Uniunea Europeană, în cadrul acordului semnat de România cu FMI şi UE, trebuie să ne facă o plată de 1,2 miliarde de euro până la sfârşitul acestei luni (septembrie, n.r.)”, a declarat, la The Money Channel, Nicoleta Albu.

Suma se va duce direct în visteria Ministerul de Finanţe şi va ajuta la finanţarea deficitului bugetar, iar avantajul este legat de costul redus al împrumutului.

„Banii aceştia pe care Comisia Europeană îi va strânge, cu garanţia celor 27 de state membre, sunt destinaţi României. Împrumutul este pe 7 ani, la o dobândă de 2,37% sau ceva similar”, a mai precizat Albu.

Potrivit lui Albu, România va plăti înapoi împrumutul cu un randament de 3% pe an, un cost foarte avantajos pentru România. Costul de risc al ţării este în momentul de faţă de 3,6%, iar pentru un împrumut extern, România ar mai plăti în plus câteva puncte procentuale peste acest nivel al CDS-ului.

Până în prezent, România a obţinut din împrumutul de la Uniunea Europeană două tranşe, în valoare totală de 2,5 miliarde euro.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.pressalert.ro

Related Posts with Thumbnails