Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Semnal de alarmă pentru România: delocalizarea industriilor în Asia

A- A A+
Semnal de alarmă pentru România: delocalizarea industriilor în Asia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va pune în discuţie, la Consiliul European de luni, de la Bruxelles, problema delocalizării industriilor din UE către Asia, precizând, în context, că poate ar trebui găsite stimulente fiscale pentru ca marile industrii să nu se mai delocalizeze către Asia.

Preşedintele a menţionat că în acest moment economia românească este tot mai afectată de faptul că marile companii, care preferă să-şi retragă producţia din europa în Asia, cum ar fi cazul Nokia. România, însă, nu dispune de capacitatea de a crea suficiente IMM-uri pentru a contracara această tendinţă. De aceea, preşedintele crede că trebuie găsite la nivel european soluţii fiscale care să susţină marile industrii din zona euro.

„Bine-bine, şi până unde mergem cu delocalizarea? Pentru că numai IMM-urile nu pot rezolva problema ocupării forţei de muncă, mai ales că, priviţi în România, cea mai mare parte din IMM-uri sunt legate în funcţionarea lor de marile companii. Priviţi la Dacia, câte IMM antrenează pe orizontală! Priviţi la Şantierul Naval Constanţa sau Mangalia, sau la SIDEX Galaţi, sau la orice mare întreprindere! Dacă vom continua cu delocalizarea, în mod categoric nu vom putea crea atâtea IMM-uri încât să garantăm un nivel de ocupare a forţei de muncă mai bun la nivelul Uniunii Europene”, a spus Băsescu, duminică, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, potrivit www.agerpres.ro.

Related Posts with Thumbnails