Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Stolojan: Nu mai trebuie să tăiem nici pensii, nici salarii, noi vom ieşi din criză

A- A A+
Stolojan: Nu mai trebuie să tăiem nici pensii, nici salarii, noi vom ieşi din criză

Europarlamentarul Theodor Stolojan a afirmat că situaţia economică a României nu impune reduceri suplimentare salariilor bugetarilor sau scăderea pensiilor atâta vreme cât cheltuielile statului sunt proporţionale cu veniturile.

Stolojan crede că, deşi impactul scăderii exporturilor în ţările afectate de criză se va resimţi şi în România, echilibrarea bugetară efectuată în anii precedenţi va face posibil să evităm noi măsuri de austeritate care să afecteze în mod sever populaţia. „Noi nu mai avem nevoie să tăiem nici pensii, nici salarii. Trebuie să fim atenţi şi să ne prevedem cheltuielile în funcţie de resurse, să ne dimensionăm cheltuielile în limita resurselor”, a declarat, vineri, europarlamentarul PDL.

Acesta a arătat că, pe plan internaţional, problema mai gravă este cea a ţărilor îndatorate excesiv, în cazul lor singura soluţie fiind ştergerea unei părţi a datoriei acumulate anterior. „Noi, românii, vom ieşi din criză. Mai greu este cu alte ţări care sunt îndatorate puternic în continuare şi pentru care creditorii trebuie să înţeleagă că, fără o restructurare a datoriilor, fără o soluţie de asumare a unor pierderi, lucrurile nu se rezolvă”, a afimat Stolojan.

Europarlamentarul PDL s-a referit direct la Grecia pledând pentru o reconsiderare a poziţiei statelor UE faţă de această ţară în sensul renunţării la unele creanţe pe care grecii le au deoarece „nu poţi ajuta o ţară puternic îndatorată cu o nouă datorie. „Problemele nu sunt atât de dificile pe cât par, soluţiile sunt dificile. Cineva trebuie să suporte nişte pierderi”, a conchis Stolojan.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails