Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Tendinţe imobiliare atipice: La Cluj apartamentele continuă să se scumpească

A- A A+
Tendinţe imobiliare atipice: La Cluj apartamentele continuă să se scumpească

Piaţa imobiliară clujeană face excepţie de la regulă, iar preţul apartamentelor este în creştere. Dacă în mai toate marile oraşe din România apartamentele s-au ieftinit începând cu noiembrie (cu 2,4%), în Cluj preţul a urcat cu 2,8%, comparativ cu luna trecută. Însă, raportat la noiembrie 2010, preţul mediu de vânzare al apartamentelor noi s-a redus şi la Cluj cu 4% în acest an.

“Clujul rămâne cel mai scump oraş după Bucureşti, cu un pret mediu de 951 euro, în scădere cu 4% fa de anul trecut, dar in crestere cu 2,8% fata de octombrie.”, se argumentează într-un studiu realizat de portalul www.imobiliare.ro.

În ceea ce priveşte chiria medie a unei garsoniere, aceasta a crescut cu 2,1% în ultimul an, în timp ce chiriile apartamentelor clujene cu două camera a scăzut în 2011 cu 5,3, iar pentru apartamentele cu 3 camere cu 7%.

“În Cluj, chiria lunară este mai scumpă decât în Timişoara cu 9% în cazul garsonierelor, cu 16% în cazul apartamentelor cu două camere si cu 33,7% în cazul apartamentelor cu trei camere”, apreciază analiza www.imobiliare.ro.

Related Posts with Thumbnails