Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Unul dintre cei mai mari producători de computere ar putea renunţa la 8% din personal, din cauza popularităţii tabletelor

A- A A+
Unul dintre cei mai mari producători de computere ar putea renunţa la 8% din personal, din cauza popularităţii tabletelor

Companiile gigant din zona IT par tot mai atinse de criză, ceea ce a antrenat speculaţiile că Hewlett-Packard (HP) ar putea concedia până la 25.000 de angajaţi, reprezentând 8% din personalul companiei. Măsura gigantului informatic, care deţine 324.600 de angajaţi în întreaga lume, ar putea veni pentru  reducerea costurile, dată fiind scăderea cererii pentru computere şi servicii IT, potrivit publicaţiei Bloomberg. Acelaşi lucru îl susţine şi Reuters, argumentând că decizia a fost luată după ce HP a înregistrat un puternic declin la nivelul vânzărilor în ultimii ani, odată cu popularitea tot mai mare a tabletelor. Însă, oficialii companiei susţin că informaţia este doar o speculaţie neîntemeiată.

Potrivit, surselor amintite, angajaţii HP vizaţi pentru concediere fac parte din divizia de servicii şi IT, zona cea mai vulnerabilă. Concedierile ar urma să se facă treptat, iar salariaţii în cauză ar putea primi pachete atractive de pensionare. Totuşi se specifică faptul că aceste planuri ale conducerii HP nu sunt finale şi ar putea fi schimbate în orice moment.

Pentru acest an, grupul HP anunţa că intenţionează să angajeze 500 de persoane pentru centrul de servicii, biroul comercial şi centrul de dezvoltare software deschise la Cluj.

HP a fost infiinţată în 1939 de către Bill Hewlett şi Dave Packard, colegi de grupă la Universitatea Stanford.

Related Posts with Thumbnails