Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Vreme: Circa 50 de proiecte IT pentru domeniul medical vor fi finanţate din fonduri europene

A- A A+
Vreme: Circa 50 de proiecte IT pentru domeniul medical vor fi finanţate din fonduri europene

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat marţi că au fost depuse 181 de cereri pentru finanţarea cu fonduri europene a unor proiecte privind introducerea unor soluţii IT în sectorul de sănătate, iar după evaluare vor fi aprobate circa 50 de proiecte, bugetul fiind de 15 milioane euro.

„Sprijinim implementarea unui sistem informatic integrat pentru spitalele de pe teritoriul României. Este un program de 15 milioane de euro şi au fost depuse 181 proiecte. Noi sperăm să finanţăm în jur de 50 de proiecte. Discutăm de patru luni de evaluare şi contractare, iar anul 2012 trebuie să ne prindă pe acest domeniu cu implementări serioase de soluţii informatice care vin în folosul spitalelor”, a menţionat Vreme.

Ministrul Comunicaţiilor a menţionat că pacientul va beneficia astfel de servicii mai bune, având o evidenţă continuă a fişei lui de sănătate. „Sistemele pentru spitalele din România vor fi interconectate cu acel program major, pe care îl avem în finanţare pentru Casa de Asigurări de Sănătate. Este vorba despre fişa pacientului şi, respectiv, reţeta electronică”, a mai spus ministrul.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails