Camera de Comert si Industrie Cluj implementeaza un nou proiect dedicat studentilor


Camera de Comert si Industrie Cluj in parteneriat cu Universitatea ”Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca implementeaza un nou proiect dedicat studentilor – Imbunatatirea potentialului de absorbtie pe piata muncii a studentilor prin stagii de practica de calitate, ID 109172.

Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea competentelor si aptitudinilor profesionale ale studentilor, care se regasesc la nivelul educational de studii de licenta, din domeniul IT si economic, in vederea cresterii capacitatii acestora de a se incadra cu succes si in mod sustenabil pe piata muncii. Se are in vedere dezvoltarea competentelor dobandite in timpul stadiilor de invatare, prin aprofundarea acestora in cadrul unor stagii de practica aplicata derulata in societati comerciale din domeniile de activitate asociate studiilor.

Imbunatatirea cunostintelor in vederea cresterii oportunitatilor de angajare va fi asigurata complementar si in prealabil prin actiuni de dezvoltare a competentelor personale necesare pentru incadrarea pe piata muncii, prin activitati de informare si consiliere profesionala. Implementarea proiectului va contribui la cresterea competitivitatii grupului tinta si a sanselor acestuia de a-si asigura insertia pe piata muncii.

Proiectul isi propune sa ofere oportunitati unui numar de 340 de persoane din grupul sau tinta pentru incadrarea pe piata muncii si va genera un efect pozitiv cu posibilitati de replicare pe termen mediu si lung. Obiectivul general se afla in corespondenta directa cu prioritatile Axei prioritare 6. Educatie si competente si cu Obiectivul specific 6.13 Cresterea numarului absolventilor de invatamant tertiar universitar si non universitar care isi gasesc un loc de munca urmare a accesului la activitati de invatare la un potential loc de munca/cercetare/inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si domeniile de specializare inteligenta conform SNCD.

Acest proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.